North Food Polska S.A. to prężnie rozwijająca się organizacja zajmująca się prowadzeniem sieci restauracji. Firma powstała w 2002 roku. Obecnie North Food zarządza 40 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants) w trzech formatach: North Fish, JOHN BURG oraz FISH&MORE. North Fish to sieć restauracji specjalizujących się w rybach i owocach morza. Lokale znajdują się w najlepszych centrach handlowych w Polsce. North Fish jest największą w Polsce i trzecią w Europie siecią restauracji oferujących ryby. Pod marką JOHN BURG kryje się restauracja, która serwuje znakomite jakościowo burgery i steki z certyfikowanej wołowiny Black Angus. FISH&MORE to restauracja w sercu Warszawy – przy ul. Nowy Świat. To miejsce ambitne, ale dostępne. Zaskakujące, ale bezpiecznie. Nowatorskie, ale proste. North Food Polska S.A. jest częścią Grupy Kapitałowej Michał Sołowow Group, w skład której wchodzą firmy o ugruntowanych pozycjach na rynku: Synthos, Rovese, Barlinek, Nexterio, Komfort, Komfort Łazienki a także startupy takie jak: 3DGence, New Era Materials i Homla.
Copyright © 2017 Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu