Agnieszka i Marcin Kręgliccy- rodzeństwo warszawskich restauratorów, maniacy dobrego jedzenia i podróży. Od 1989 kreują warszawską scenę kulinarną, przenosząc gości do najciekawszych zakątków smaku. Zaczęło się od azjatyckiego Mekongu, którego kultowe spring – rollsy i żeberka w anyżu, kucharze od zawsze związani z firmą, wciąż przygotowują na specjalne zamówienia. Stworzywszy restaurację włoską Chianti, meksykańską El Popo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, Kręgliccy zwrócili się ku kuchni polskiej, nadając jej nowy wymiar w restauracjach Opasły Tom i w Arkadach Kubickiego na Zamku Królewskim. W odpowiedzi na potrzeby gości zbudowali dział cateringu, specjalizujący się w organizacji bankietów. Po wydaniu przyjęcia dla przywódców z całego świata w tym Prezydenta Baracka Obamy, media nazwały Kręglickich – Wierzynkiem XXI wieku. Marcin i Agnieszka Kręgliccy są autorami książek W kuchni u Kręglickich, Przyjęcia u Kręglickich. Agnieszka Kręglicka od lat prowadzi rubrykę kulinarną w „Wysokich Obcasach”, jest autorką książki dla nastolatków „Gotowi, by gotować”. Propagując zrównoważone rolnictwo, stworzyli w Fortecy targ dobrej żywności.
Copyright © 2017 Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu